Sport en cultuur

Bewegingsopvoeding en sport

Kleuterturnen
De kleuters krijgen 2 uur per week bewegingsopvoeding. Ze dragen daarvoor geen turnkledij.

Turnen in de lagere school
De kinderen van de lagere school krijgen 1 uur turnen per week, tweewekelijks 1 uur zwemmen en tweewekelijks 1 uur sport. Er worden ook twee sportdagen per schooljaar ingericht. Hogere klassen gaan soms een hele voormiddag sporten in externe sportcentra.

Cultuur

Leeruitstappen
Cultuurbeleving heeft een heel bijzondere plaats in onze school. Aansluitend bij onze lessen wereldoriëntatie proberen we zo veel mogelijk ‘te velde’ de dingen te ontdekken en te beleven. Heel dikwijls gaan we dus op leeruitstap met de kinderen. Soms in de eigen buurt van de school maar ook dikwijls wat verder; in onze stad en ver daarbuiten. Het MIAT, het SMAK, Technopolis, het natuurwetenschappelijk museum in Brussel,…

Theater
Jaarlijks gaan de kinderen ook naar een theatervoorstelling, ook interessante tentoonstellingen (in musea) proberen we mee te nemen.

Cultuur met een C
Ook volgende cultuurbeleving staat op ons programma: wereldmarkt, creanamiddagen, boekenbeurs, boekenweek, muzische projectweek, workshops, concert, natuur-wandelingen, schrijvers op bezoek, musicalvoorstelling met de kinderen, …

Schoolbib
Onze schoolbibliotheek is reeds enkele jaren operationeel. Kinderen kunnen wekelijks een boek uitlenen in onze eigen schoolbibliotheek.

Openluchtklassen

Boerderijklas
Het tweede leerjaar gaat in september op boerderijklas in Gijzenzele.

Sport
Het derde leerjaar gaat in februari op sportklas in Kluisbergen.

Zee
Het vijfde leerjaar gaat in oktober een week op zeeklas in Koksijde.