Sport en cultuur

Bewegingsopvoeding en sport

Kleuterturnen
De kleuters krijgen 2 uur per week bewegingsopvoeding. Ze dragen daarvoor geen turnkledij.

Turnen in de lagere school
De kinderen van de lagere school krijgen 1 uur turnen per week, tweewekelijks 1 uur zwemmen en tweewekelijks 1 uur sport. Er worden ook twee sportdagen per schooljaar ingericht. Hogere klassen gaan soms een hele voormiddag sporten in externe sportcentra.

Cultuur

We proberen cultuur binnen te brengen bij onze kinderen door op leeruitstap te gaan: theatervoorstellingen, opera, auteurslezingen, boekenbeurs op school, gedichtendag, jeugdboekenmaand, voorleesweek, muzische workshops,…

Er is een aanbod naschoolse activiteiten: yoga, sportsnack, kunstkriebels. Meer info hierover via de brief die uw kind daarover meekrijgt.